Jag bor i en bubbla

Läkarlinjen i Polen är jäääääävligt jobbig.
Jag har inte hunnit med så mycket annat än plugg den senaste veckan.
På onsdag har vi Kemi-midterm exam och på torsdag och fredag Anatomi-exam så det är bara att döda sig själv de kommande dagarna. Som Daniel säger: "There is no better kill than overkill" haha and yes, I think so to.
Tills imorgon har jag dessutom histologi så den ska jag börja på nu.
I can promise you that there is no better sleeping pill than a Histology-book. You just read one page and then you´re done. So just give me a call if you have sleeping problems. hahaha

Något som är väldigt kul tycker jag är att alla, inklusive mig själv drar "medicin-skämt" och tycker det är så jäkla kul. Påminner mig lite om när man började 1:an på natur-linjen och drog skämt och "Lamda" osv. bara att detta är ännu mer internt och töntigt.

Helgen var lite crazy och jag har en jättekul grej att berätta för er one&two, ni kommer att dö.
Take care babes.

Sarajevonostalgi. Sommar 09.



6.00 i jutro me umiva

slusam prve vijesti sa radija
iza mene noc bez sna
ispred zuta svjetla taksija
i proviruje dan e da znam da si budan

6.00 i tramvajske guzve
ne citam novine sivo tuzne
sve sto dnevna je politika
on bi jutro kvarila
a ceka me dan e da znam da si budan

Hej zvala bi
srce glas da cuje ti

6.00 i kisa se umara
dok cigareta izdaje posljednja
kod mene i dalje sve u kontri je
a narednih sto ljeta cu drugacije
vec imam plan e da znam da si budan

KLARADE FUCKING TENTAN GALANT

Jag måste sluta underskatta mig själv. Det är väl klart att det går grymt när man pluggar dagen innan. Fett med nice. Jag är så nöjd att jag skulle kunna skutta, hoppa, rulla, springa på en och samma gång. Vi väntar med spänning på att se hur min kompanjon lyckas idag. Hennes tenta börjar NU. Good luck darlo!

FOUR.

Klockan är ett men jag drar ändå till med ett "God morgon"! Vi är nyvakna och härliga och kör en mjukstart på vår lördag. Latte med marshmallows och "The Ugly Truth". Hur bra? Överbra. Laters!

SEGO EGO

Har man tråkigt så kan man ta kort på sig själv, mycket roande tycker jag.

Utan att blinka och med ett leende.

Om du skulle räcka ut din hand skulle jag låta den ta min som sin.

Lika, under rätt förutsättningar.

Jag brukar inte tycka att vi är lika. Ni malo, ni trunkicu. Men här syns det att vi delar lite gener trots allt, när man kollar snett underifrån. Och fan, när jag tänker efter, det här är en smickrande vinkel - jag kanske borde dejta en groda? Eller en dvärg? Ska tänka på saken.

SKÅL

Vi måste planera in en Polen-resa snart, så att vi har något att se fram emot. Någon gång när alla kan - inte lätt, men inte heller omöjligt! We really miss you cookie och vi får faktiskt fixa skypetid snart. Puss! ♥

I´ve got touched



Love you!

LOCKIGT

Jag gillar mitt hår lockigt.

Pusti neka gori, neka izgori sve, ljubi me, ucinicu ova noc da potraje



Innan jag lägger mig måste jag lägga upp den här. Den ställer om mitt humör totalt! Jag hatar att somna irriterad, har alltid så knasiga, stressiga drömmar då och jag slappnar definitivt inte av - och det är ju hela poängen med att sova. Så den här på repeat and off I go to dream land. Jag ska drömma texten. Puuuuss.

Yes, i am giving you the finger

Jävla bajsplugg. Jävla bajsrapport. Och jävla snubbe i min grupp! Fan vilken nöt alltså, jag är fast med att göra allt. ALLT! Jag är inte klar på långa vägar. Öh. Orka. Kanske ska gå och torka. Hahahaha. Grimmt rim jao.

Jaaaaaaaaa, jag är trött. Godnatt!

THIS IS HOW

I feel when i am studying. All day loooooong, here we go!

chocked in a krock

Efter en hel dag i skolan bestämde vi oss för att ta en tripp till gallerian för att fika och fira att det äntligen är helg. Vad händer då, jo på vägen till gallerian krockar vi med taxin! Fifan. Men jag mår bra, Li mår bra, lite ont i våra nackar bara men fan vad chockade vi blev. Tänk om man skulle dö av en spontangrej som att åka och fika. Nej man ska njuta av varenda sekund av livet och remember to have fun!
Nu ska vi promenera in till stan och låtsas som att vi inte är studenter utan ritch bitches som strosar runt på stan i snygga kläder.
Peace

4 pieces.

Soft fredagskväll. Jag behöver vara fokuserad i morgon, har mycket att plugga på. Men nu är nu och jag ska käka glass.

Råttfälla.

Det är jobbigt när man fastnar för någon som är riktigt skum och svår att läsa. Man vet varken in eller ut. Vill inte hoppas men gör det ändå, bara för att man inte kan låta bli. Du är svår. Men fängslande. 

Och just när man tror att man har löst gåtan så springer tankarna iväg och man sitter återigen som ett stort frågetecken. Stirrar framför sig på skärmen, försöker läsa mellan raderna. Överanalyserar. Frustrerad men fast. Precis som en mus i en fälla. Man har osten så nära att man kan känna lukten, nästan nå den med nosen, men det krävs ändå några millimeter till. Bara lite till. Lite till och vi är där. 

Men glöm inte, det krävs två.

CRAVING

En Lowride i guld skulle göra århundradet. Jag vill något inget hellre än att den här underbaringen ska ta plats i mitt förråd men så klart så finns inget sånt här i jävla medelsverige.


GIMMEGIMMEGIMME!!!!!

SIZE DISGUSTING

Detta är en av dom äckligaste bilderna som tagits på mig. Det finns en som är från Spanien som möjligtvis kan se äckligare ut men jag förstår inte hur dom kan bli såhär när ja verkligen inte ser ut så i verkligheten.

Den senaste tiden har jag gått ner en del men när jag ser det här blir jag rädd, ja vill stoppa i mig massa mat! Det ser sjukt, äckligt och riktigt jävla skrämmande ut.

Ja, jag vill nog bara säga att vi tjejer måste komma över detta otroligt sjukt smala skönhetsideal.

VÄRLDENS MINSTA PENIS-TÄVLING (Eller ska vi säga snippor?)

Klicka HÄR. Hahahahahahaha. Här snackar vi liten. PYTTELITEN! Hahahahaha.

GRYM COVER


En liten Darin-hyllning. Vi älskar Coldplay och har lyssnat genom alla låtar minst tusen gånger. Viva La Vida förmodligen lite mer än genomsnittet (det är så med vissa låtar) och till slut så kan det bli liiiiite för mycket av det goda. Men(!) Darin har blåst nytt liv i den här låten - riktigt, riktigt härlig. Vi hoppas att nästa gång han släpper nytt så går det i stil med det här - varför inte följa ett vinnande koncept?

RIGHT BACK AT YA.

Du är så störd. Jag tänker aldrig på dig heller. Bryr mig inte det minsta. Din jävla korv!

Hahahahahaha. Okej, jag ljög. Men du är fortfarande dum i huvudet.

(Ta inte åt dig, okej? Det gjorde inte jag.  Hahaha. Jag kan inte sluta. Hjälp.)

Come In & Chill Out

är det mysigaste cafét/klubben/restaurangen jag någonsin varit på!
Atmosfären är helt underbar och maten, drycken och efterrätterna ska vi inte ens tala om.
Igår blev det grillad kycklingfilé med spenat-couscus och fetaost creme, på det en MAGISK Chai-latte.
One&Two, jag längtar efter att gå hit med er, i know you would love it!

Jag hatar att noppa ögonbrynen

Finns det något som är lika störande? Nej, jag tror inte det. Man blir alldeles puffig och röd under brynen, ögonen tåras och det kliar som satan. Vilken jävla möda. Därför gör jag det väldigt sällan och som tur är så har jag inte ogräs till ögonbryn - lite eye brow shaper and I'm done. Hur orkar folk noppa brynen varje dag? Jag fattar inte.

Kväll.

Promenad i det faktiskt rätt så härliga vädret. Bara vag antydan till vind och ganska många plusgrader. Cozy!

TWO.

Jag älskar att rita - både för hand och på datorn - och när jag fyllde år fick jag en ritplatta av "Two". I am in love! Som första illustration så ritade jag av henne och även som håret inte är hundra så är jag nöjd och att slippa rita med musen är en klar förbättring. Det är behagligare och ergonomiskt så att jag slipper jag få musarm haha.

Onsdag.

Jag känner mig inte i toppform idag men jag ska sitta bänkad med näsan i böckerna tills dess att jag gjort det jag planerat. Inget mindre än så. Sådär, svart på vitt. Nu kan jag inte ångra mig. Nu kööööör vi haha.

DJ you build me up, You break me down, My heart it pounds, Yeah you got me With my hands up, You got me now


För det första: grym bas! För det andra: great vid. Overall, I love it.

Annars är det damage control som gäller, längtan till en speciell händelse, extremt mycket plugg, en fin metaforisk hög med jobb som måste påbörjas och pyttelite tid över till annat. Jag behöver isolera mig från världen ett tag och verkligen se till att få saker ur världen. Gör jag inte det kommer det inte dröja länge innan mitt korthus kollapsar. Men det blir bra det här. I can feel it. Jag måste bara få en spark i arslet.

Anywaaaaaaay, anywhooooo, nu tänkte jag ta och läsa genom lite anteckningar som jag hoppas ska få mig att somna snabbt. Trött som fan. Kissandgoodnight.

SUK IT UP ÄND DU DI YOB.

Precis. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv. Ibland så måste man suga på den sura karamellen och göra det man måste. Vad jag vet så är det nog ingen som vill sitta med min sura karamell i munnen. Suck it up.

MONTAG.

Mammahelgen var sjukt rolig. När man får umgås med dem såhär så syns det hur lika jävla skruvade vi är allihop haha. Jag ska försöka klippa ihop en video men jag vågar inte säga för mycket än, jag vet nämligen inte hur mycket som överlever censuren.

En annan sak som är absolut bäst med mammor är att de förstår vad man än lyckats skita till och stöttar en när man bestämmer sig för att göra något utanför ramarna. Det behövs verkligen när man känner sig nervös över ett val man har gjort, speciellt när tiderna är som de är och pressen kommer från alla håll. Det är något lugnande med en mammas ord.

Men idag är det måndag. Ny vecka, nya tag och jag har beslutat för att avsluta åtminstone det jag påbörjat. Sedan är det skakiga knän och hal is. Men jag måste medge; mina nerver leker hoppa hage i speed men jag längtar riktigt mycket.

ååååh så jävla bra!


JAG HAR SAGT DET HÖGT...

... Och nu är det på riktigt. Så jävla skönt är det, jag älskar att jag inte är någon som nöjer mig och lyssnar på alla andra. Det här är mitt val och jag står fast vid det, nu är det bara att invänta och se vad som väntar runt hörnet. Exited!

THE MAN OF OUR DREAMS - PAOLO NUTINI


Den här mannen vill vi gifta oss med. Han är ren perfektion. Rösten, kroppen, det rufsiga håret, tatueringarna, leendet, läpparna, stilen... ALLT! We feel like touching ourselves. The sexy hunk ÄR vår framtida man (ja vi ska dela, vi delar på allt).

YEEEEES!!!

Äntligen har jag fått internet!! SÅ JÄVLA SKÖNT!
Idag har jag haft skola från 8 på morgonen till kvart över 8 på kvällen, literally.
Nu sitter jag i min fina soffa och myser, min roomie har dragit ut och käkat men jag orkade verkligen inte följa med.
Det läskiga är att alla mina fredagar kommer att vara såhär, helt sjukt!

Ha en skön fredagskväll/natt folks, jag kommer nog däcka här i soffan haha.

KISSS

Helgen.

Våra fina mödrar är här och hälsar på oss under helgen. Det känns helt underbart, vi har redan hunnit dansa ihjäl oss och sjunga oss hesa.

Nu sitter vi allihop med massa gott och tittar på idol.


Puss & Peace

Le secret d’ennuyer est celui de tout dire.

"Konsten att tråka ut är att säga allt" betyder det franska citatet ovanför av Voltaire och jag kunde inte sagt det bättre själv.



Om man vill få någon att bli intresserad, spelar ingen roll om det är en kille eller en tjej, ska man försöka vara lite mystisk. Man ska inte berätta allt som finns att berätta om en själv, speciellt inte i början på "förhållandet" (eller kalla det vad du vill) för det kan leda till att personen helt enkelt tröttnar.



Jag själv faller hårdare för killar som jag fått kämpa för. Sådana killar som inte är så flörtiga, som inte slänger kommentarer hit och dit och som tar tid på sig innan något händer. Dom är sådär härligt, sexigt självsäkra att man inte kan låta bli att längta till att han ska se åt ens håll så att man kan lägga in en stöt, för ja ibland är man ju själv tvungen att ta första steget.

Nu är det dags för sängen.



Peace




 

Ge din bästa vän en fet, blöt puss.

Jag läste en grej häromdan som fick mig att fundera varför människor går omkring och låtsas vara fantastiska vänner; kindpussas och skrattar åt varandras skämt om vad som hände i matkön på ICA men så fort de kommer hem är de så jävla snabba med att kritisera personen i fråga. Vad fan är grejen? Antingen så är ni vänner som har överseende med alla fel som kommer med på köpet eller så har man inga parmiddagar eller klingar ikapp fulla i falskt skratt. Det är så värdelöst och slöseri med både tid och energi.

Vad jag försöker komma fram till är att även hur mycket folk än tjatar om att det är bra med stora kompiskretsar så kommer det aldrig att slå en relation med en nära vän. Visst, ta för er av kontakter men slicka inte röv så att ni spricker utan åk hem och mys med er bästa vän. Som jag med min. Popcorn och cocacola - ja, tack! (För er mer "vuxna" kanske ett glas rosé och naturgodis låter mer rätt. Jag är tyvärr inte tillräckligt kulturell och försöker heller inte hålla uppe någon seriös image av mig själv så jag skippar det.)

Hur ska man älska någon som har älskat någon förut?



Melissas nya singel. Jag älskar hennes röst och jag älskar att lyssna på lyrik. Hennes är som pusselbitar ibland, gör saker klarare. Allting är inte på bokstaven men tankebanorna går någonstans där. Runt, runt.

& two old but oh, so good:

I wear my sunglasses at night, so I can, so I can Forget my name while you collect your claim

JAG FYLLER VUXENÅLDER


20 jävla bast. Vuxen. Mogen att göra vuxenbeslut. Redo att stå på mina två (o)stadiga ben. Redo för världen... Eller, who am I kidding? Jag kommer alltid att vara ett barn, precis så som jag vill ha det!

Excuse.

I'm waiting for my Internet. Not every country is as comfortable and easy as Sweden.
But I'm alive. Soooooooo alive.
All I do (ok, maybe not all) in the days is Anatomy, anatomy and some more anatomy.
It's a hell but it's also the most interesting thing in the world.
But I miss my babies one and two. Can't you guys just come here and study with me?

Btw, skrev pa engelska eftersom de inte har nagra svenska bokstaver har.
Det stor mig.

Take care

FOTBOLL OCH TJOCKISMAT.

TWO BIG NO NO'S

Ett stort I-landsproblem är killar som tror att dom är snyggare om dom noppar sina ögonbryn. All cred till den metrosexuella mannen men fyfan vad OSEXIGT. Lägg av med dom jävla dumheterna innan vi kommer och rakar av dom helt och hållet på er. There will be no mercy.

Ett annat otroligt stort problem är uppladdade bilder på era abs på diverse hemsidor (nattstad, facebook). Inte nog med att det är allmänt mobbat så är det taget med mobilkamera och man kan riktigt se hur ansträngd bilden är. Har du en snygg kropp så kan man förmodligen avgöra det ändå eller så får man gå på upptäcksfärd (alltid lika exciting haha). Regeln som har varit dominant för tjejer gäller med andra ord för er också: lämna lite åt fantasin, grabbar.

Mohawk.

Stor hype kring mohawk. Jag har blivit så pass påverkad att jag har fallit för trenden.

Fet lugg, lent vid sidorna.
Funderar på att gå hela vägen, alltså all bald så att jag matchar resten av min kropp.

Totally FAB

VI ÄLSKAR ANKAN!

Vi behöver inte ens skriva ner hennes citat för hela det svenska folket är redan bekanta med dem. Brutalt ärlig och extremt osvensk tar hon hela landet med storm. In princip. Att en pétit människa som hon själv kan skapa en sådan uppståndelse är bara att respektera. Antingen så älskar man henne eller så hatar man henne och vi är definitivt on Team-Anka, kan inte få nog av den här översköna kvinnan!

Dark side

Tonade håret mörkare igår. Det är fint och jag gillar det men samtidigt så känner jag mig som ett jävla lik. Jag skojar inte när jag säger att jag är BLEKVIT, vitare än mitt jättevita lakan. BUS:a eller Solarium någon?

Good mornin'

Teen Vougue. Nov 08.

Mitt alarm ringde 05:30. Jag låg kvar i sängen. Alarmet ringde igen 05:40. Jag låg kvar i sängen. Föreläsningen började 08:15. Jag gick upp nyss.

Mina prioriteringar kanske kan ifrågasättas men inga påsar under ögonen är trots allt prio ett. Haha skämtar. Det är ändå så att jag gärna tar igen en föreläsning för ett par extra sovtimmar. Den här helgen har varit exhaaaausting.

- LATER.

Svenska män är usla älskare

Ur: Metro.

Vi känner att det inte alls är konstigt när konceptet lyder: in, ut, sprut. Lata jävlar. Det stora frågetecknet är ändå Irland - really? Inte för att vara fördomsfull eller så haha, det är bara lite... otippat?

SÄMSTA ÄLSKARNA
1. Tyskland.
2. England.
3. Sverige.
4. Holland.
5. USA.


BÄSTA ÄLSKARNA

1. Spanien
2. Brasilien.
3. Italien.
4. Frankrike.
5. Irland.

(Listat enligt Metro)

This is so crump!



Gossip-Leighton har gjort en grym singel med Cobra Starship. Vi har blivit besatta av den. Och Walking on the moon med The-Dream och Kanye West spelar vi sönder! Den går inte att lägga in i inlägget men klicka på länken och njut för fan. Everything, Everyday, Everywhere med Fabulous och Keri Hilton måste också lyssnas på. MÅSTE. Så do it!

Last night

Göteborg @ Club Grottan. Det var en riktigt grym ikväll igår; bra musik, skön stämning och härligt sällskap kommer man långt med. Vi dansade så jävla mycket att när jag kom hem så ville jag bara kapa av mig fötterna - ibland undrar jag faktiskt hur vi tjejer egentligen orkar? Jag har fortfarande ont. Note to self: Converse nästa gång.

Two" sover fortfarande så jag måste smyga omkring här hemma. Men det funkar alltid bra ändå. Anyway, nu känner jag för lite frukost, sedan ska jag plugga lite och peppa mig själv inför möte. Rabbla "jag är bäst, det här kommer gå perfekt" som vilket mantra som helst. Peacefuckandunderstanding.

Put your heels on and move round, round

Det luktar hårsprey i hela lägenheten, kläder ligger random slängt, sminkbagens innehåll har rullat ut på golvet och musiken dunkar till max. Det är lördag vänner och vi ska svänga arslet åt alla håll. Have a nice night, se till att hitta onenightstandet i ett relativt nyktert tillstånd för att slippa vakna upp bredvid en hårig val eller så. Later!

Boken i knät, fingrarna på tangenterna och fokus i hjärnan.



Jag har laddat upp med kaffe och det ska jag dricka tills jag får ryckningar i kroppen. Det är ett måste när jag pluggar för att jag inte ska få cravings efter en miljon andra saker. Dessutom så är det so very delicious and spicy. Något mer som är so very delicious and spicy är tatueringar på sexiga män. Men det tar vi en annan gång. Kiss n' hug!

ARCHIVE.

FRUKOST ♥



Det här är vad jag kallar lyx - frukost är bland det mysigaste och godaste jag vet.  

Perfekt stekta kantareller, ciabatta, fetaost, lök, tomater. Wimbeldonthé - jordgubbar, vanilj & champange.

You should have known from the jump, That you always get dumped, So dust off your fuck me pumps.



Jag är lite trött på att alla Amys låtar är så deprimerande men jag ÄLSKAR den här remixen.

"Don’t be too upset, If they call you a sket,Cuz like the news everyday you get pressed" - Go Winehouse!

God morning, friends.


Herregud, klockan är strax efter sju och jag kan inte somna om. Har definitivt blivit skadad av att pendla varje dag. Grejen är bara den att när alarmet ringer vid den här tiden under vardagarna skulle jag kunna vända mig om och hamna i koma utan problem men det är lördag så vaknar jag med ögon lika stora som Atlanten. Härliga I-landsproblem man har. Men rebell som jag är ska jag leka sängråtta ändå och glo det nya avsnittet av Greys och 2 1/2 på det. Göttigt!

Hey, three, where are you?



Where are you? What are you doing? How are you? Speak up my friend cuz' we miss you!

Priceless



Det här hade jag totalt missat HAHAHAHAHAHA...

Rosa är ibland bara helt enkelt rosa.



Det är såhär jag visar att jag stödjer bröstcancerfonden - rosa naglar. Lagom mycket "out there".

Nej, skämt å sido, så är jag lite trött på att läsa om att jag borde klämma på mina bröst en gång i månaden (någon annan kan gärna göra det, dock). Det är inte ens vetenskapligt bevisat att det hjälper utan skapar en panik bland ett hypokondriskt land som Sverige (om ni tycker att jag tar i så tänk bara på svininfluensan eller vinterkräksjukan; det är farligare att köra bil och inte ser ni några krockar på löpsedlarna).

Jag inser uppenbarligen att det är en allvarlig sjukdom men det finns så jävla mycket skit som händer i världen och jag är bara trött på att läsa samma sak för triljonte gången och att Lisa och Lotta träffades genom sin sjukdom och att de är bästa vänner nu kan jag inte bry mig mindre om. Låt mig antingen läsa något jag inte vet eller något annat relevant.

Men rosa naglar är fint.

Byt ut ibland till just nu.

Ibland slår hjärtat lite snabbare, lite hårdare.
Och ibland ler munnen lite större, lite oftare.
Och ibland så tänker jag på dig, lite mer än vanligt.

021009

I understand not.

Faaaaaaaaan jag dör på den jävla koden. Ibland så vill det inte hur logiskt det än är skrivet. Lägger sig på snedden
fast allting säger att det ska stå alldeles rakt. Varför lägger sig rubriken jätterätt på endast de två första inläggen och smyger lite åt helvete på resten? Vem är det som hatar mig?

Kriterier för en man

  • Lång, alltså minst 1.85, funkar inte annars.
  • Mörkhårig med lite längre hår som man kan dra igenom med fingrarna (Det får absolut inte plattas!)
  • Mörka, sexiga och mystiska ögon
  • Fina stora händer, inga jävla dvärgfingrar!
  • Minst, alltså minst 2 år äldre. Yngre killar vet inte ens var deras egna kroppsdelar ligger.
  • Han ska ha en snyggt muskulös kropp (speciellt magen), ingen pinne men heller ingen biff!
  • Han ska vara ambitiös och veta vad han vill i sitt liv och älska det han gör. Mycket viktigt!
  • HUMOR, mycket humor.
  • Han ska vara självständig.

Hittar jag dig mister mister så kommer du inte undan.

Fuck on peeps.

Dirlija

Jag gick precis in på min kära facebook och det första jag ser är mitt ex fortsatta försök att få mig att bli avundjuk och hans fortsatta försök att hålla fasaden uppe "jag är lycklig, jag kan få vem jag vill". Newsflash honey det kan du inte. Jag måste säga att min pappa hade rätt, en kille som ger dig en tröja med en bild på honom och texten " I <3 (hans namn) " är dömd att misslyckas. Lilla gubben, du respekterar inte den tjejen du är med och jag respekterar inte dig heller längre.

Nog om detta, livet är för kort för att slösa det med att prata om killar som ser tjejer som vandrande hål. Mitt liv har gjort en vändning nu, en oväntad person har kommit in och gör min vardag lättare. Det var länge sen jag var så här fnissig och vet ni vad mina vänner och ovänner. It feels pretty damn good.

Avslutar med en klassik låt. Lyssna och njut.



Spread the love with sperms dearies.

I know you wanna beat, beat, my lover



Med den här låten i lurarna ska jag dansa ner till tvättstugan. Hämta upp and I am done and ready for bed!

Hur blir man en plugghäst?

Disciplin till skolarbete har aldrig varit min grej. Jag är den som glider genom bara gör att jag kan. Inte sådär att jag precis klarar mig, utan rätt galant faktiskt. Fram tills nu, vill säga. Jag behöver lära mig att plugga - hur fan gör man?